World Carp Classic Junior

Efter att ha legat ett steg före arrangörerna så är vi nu återigen igång med arbetet att värva två lyckliga representanter för Sverige under World Carp Classic Junior i Tjeckien.

Vill du få möjligheten att åka gratis till Tjeckien och fiska karp och representera Sverige på World Carp Classic för juniorer? Då ska du läsa vidare!

Först av allt för att ansöka om detta ska du vara mellan 14 år och inte hunnit fylla 18 år innan den sista maj i år. Din målsman måste så klart godkänna och vara positiv till resan innan du ansöker och du kommer behöva ta ledigt några skoldagar.

Har du inte all utrustning som krävs själv så löser detta sig utan problem då detta är ett sponsrat evenemang där resa, deltagande, mat, beten, logi på resan mm täcks av arrangören och Northern Baits. Allt är alltså gratis och detta är en fin möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga. Vill någon av dina föräldrar resa med så går detta givetvis bra men sker då på egen bekostnad, dock så ingår mat under tävlingen och logi i bivvy för ytterligare en Svensk representant utöver kaptenen och de två ungdomarna.

Utöver allt detta så går Popup Tackle in och sponsrar upp de två ungdomarna som representerar Sverige.

Vi Svenskar kommer att resa tillsammans med ungdomar från Norge och Danmark och deras nationskaptener, för Sverige är det jag som följer med och ska se till att allt från tandborstning till fiske, resa och allt annat tänkbart fungerar. Med på resan finns även Henrik Hansen som är en av delägarna i Northern Baits, han kommer arrangera resan och bekosta den samt sponsra med alla beten som behövs och fungera som kapten för oss Skandinaver.. Vi kommer att resa i en minibuss ner till Tjeckien och under resans gång strålar vi Svenskar och Norskar samman med det Danska laget.

För frågor om World Carp Classic Junior- ansökan och deltagande samt information för målsmän så kan du kontakta mig på Telefon: 0709233847 E-post: fredrik(at)svensktmete.se Läs mer på arrangörens webbsida: www.worldcarpclassic.com

Jag kommer att välja ut de två ungdomar som kommer att följa med som Sveriges representanter under mars så sista dag för intresseanmälan är söndagen den 1 mars. Hör gärna av er så fort som möjligt!

Kort information om World Carp Classic Junior
WCC Junior kommer att hållas I Tjeckien i nära anslutning till den historiska och pittoreska staden Kunta Hora. Sjön är full av fina karpar och fisket är extremt bra. Alla regler som tillämpas under World Carp Classic kommer att gälla förutom att båtar är förbjudna och all mäskning sker från land samt att betena kastas ut.

Evenemanget arrangeras av samma stab som arrangerar World Carp Classic och evenemanget är samtidigt en välgörenhetsinsamling för barn med cancer och insamlingen går till sjukvårdsutrustning. Detta medför att det kommer vara en hel del media närvarande, lokalpress, världspress och sportfiskemedia.

Det är ett digert prisbord även på World Carp Classic Junior och förstapriset består av en plats i startfältet av World Carp Classic som hålls senare 2015 i Franska Lac De Madine. Jag vet inte om deltagandet där är sponsrat vid en eventuell vinst, men om vårt Svenska lag vinner så löser vi det.

Datum för eventet

Måndag 25 maj alternativt tisdag 26 maj: Avresa från Sverige.

Onsdag 27 maj: Vi ankommer Kunta Hora, Tjeckien, registrerar oss och öppningsceremonin hålls.

Torsdag 28 maj:Fisket och tävlingen börjar.

Fredag 29 maj: Fiske.

Lördag 30 maj: Fisket och tävlingen avslutas, prisutdelningsceremoni, avslutningsfest och andra arrangemang.

Söndag 31 maj:Avfärd och hemresa mot Sverige.

Måndag 1 juni: Vi anländer till Sverige.