Värme och begynnande karplek

Värmen har verkligen svept in och karparna är inte opåverkade. Det syns tydligt att leken stundar och sjöns mindre fiskar har inlett årets älskog. Spöna ligger på sina platser, grillningen är avklarad. Perfekt! För första gången på flera helger så är vi flera som fiskar i sjön. Både Birger och Ronnie är nere och fiskar så det ska bli spännande att se om någon av sjöns grisar får syna en matta under helgen. Birger fiskar mitt i sjön på en plats som fått namnet ”Maggis swim”, jag själv sitter på stranden och Ronnie mitt emot. Det är en liten sjö så det blev tight med några spön här uppe i grunda delen men jag hoppas fiskarna vill vara med och leka trots ett ökat tryck i sjön och ganska mycket bete på små områden här i grunda delen. Jag tänkte ge platsen 20 timmar och ta ställning om jag ska flytta eller inte vid middagstid i morgon.

Det är min sista helg med Mainlineboilies och jag hoppas kunna knipa någon fin fisk på de sista Fusionbullarna som jag kör med. Mina nya beten anländer i veckan och jag är grymt taggad på att ge dem ett ordentligt test de kommande två fyradagarshelgerna efter denna.

Puh! Det var ett segt dygn fram tills nu (lördag kl 23:30) och jag tänkte sammanfatta det lite fort. Under natten fick jag ro upp i panik till Birger och hjälpa till att hämta ut en fisk ur vassen, efter det och några snabba foton på hans 13+ så var jag tillbaks i sängen. För mig var fisket löjligt lugnt och fisken har lekt som galningar i denna änden av sjön. Surt! Efter en lång och social dag med Birger och Ronnie så lyckades jag knipa en liten fjällis och en spegel på ytan. Nu ligger spöna ute efter en riktig snikmäskning. Hoppas på en fisk under natten och morgonen.

 

20140527_01

Min alldeles första fjällis i sjön…

 

Jag kan inte säga annat än att natten och morgonen faktisk levererade bra för mig. Första fisken kom på småtimmarna och kunde efter lite dramatik och rabalder i mörkret håvas. Redan innan jag lyfte håven så kunde jag se att det var en bra fisk, ingen av de tre grisarna dock. När väl vågen låste vikten på 15,450 kilo så var jag mer än nöjd! Nu var ju hela helgens fiske räddat tänkte jag precis innan jag somnade om.

20140527_5

15,450 kilo och jag var mer än nöjd denna morgonen…

 

20140527_4

Nääästan en läder och så lång och vacker att den döptes till ”Bunny” eftersom den kommer vara en riktig Playboy Bunny under leken 😉

 

Jag låg vaken och tittade på småkarparna som lekte i vassen vid mitt swim strax efter gryningen. Ett pip kom och ett par snabba blurrande Delkimpip följde det, när jag lyfte spöt så kunde jag konstatera att en lugn och tung fisk hade plockat upp mitt bete. Drillningen blev allt annat än dramatisk och jag förstod varför när jag en stund senare tittade ner i håven. Där låg den fetaste karp som jag någonsin har fångat! Vågen stannade på härliga 15,025 kilo och jag kunde nöjsamt konstatera att det som börjat luta åt en fiaskohelg hade vänt fullständigt. Succé!

20140527_2

Lätt den fetaste karpen jag fångat! När den låg i säcken på mattan såg det ut som en badboll som låg där…

 

20140527_3

15,025 kilo och fisken döptes efter dess kroppsform. Till D-Kupan! 🙂

 

Under morgonen landade jag även två arga hanfiskar på mitt yttersta spö och de bjöd verkligen upp till ett par gastkramande och oförglömliga fighter. Vikterna på dem var 5,825 och 8,375 kilo. En fantastisk helg återigen för fjärde gången och det var med lite vemod jag avslutade min sejour med Mainline beten men jag är taggad på det som komma skall i framtiden. Jag kommer ha spöna i en stund till innan Birger flyttar in på platsen och sedan blir det hemresa och morsdagsfirande.

20140527_1

Detta var en grym fighter och jag var ganska skakis efter den drillningen! 8,375 kilo…