Sikfiske på Oknö

sikfiske_0317

Den gångna helgen fiskade jag två dagar på Oknö vid Mönsterås. På lördagen var jag där med Robin och på söndagen med Tobias. Fisket var riktigt segt och tråkigt och fiskarna få. På lördagen hade jag och Robin lite action med en hel del bommade hugg på morgonen och förmiddagen. Tyvärr landade vi inte så många fiskar. Största för min del blev en på 1,190 kilo och för Robin en riktig best på 0,650 kilo.

sik1190
1,190 kilo. Svårt att få en microsik att göra sig på bild med en 120 kilos klump bakom…

robin_sik_650
För Robin ”Sparrisen” gick det bättre med poseringen, här visar han sitt monster på 0,650 kilo

På söndagen var fisket riktigt segt och först efter en flytt norr om Oskarshamn kunde jag kroka en Sik. Denna släppte tyvärr ganska omgående och så var det med den saken. Jag och Tobias hade riktigt kul och hittade lite nya platser vi ska prova på. Jag kommer garanterat inte åka till Oknö mer, helt enkelt för deprimerande med tanke på de fisken jag haft där under 90 talet.