Påskfisket med Jens

Äntligen har jag tid att skriva lite!

Jens Gliminger var ju nere veckan innan påsken och vi fiskade en hel del. Vi la en satsning på Id och en på Sik. Idfisket kan man sammanfatta mycket snabbt och enkelt. Det gick helt åt helvete. Jag fick en fisk under vårens fisken och Jens fick ingen. Dagarna innan Jens kom ner så tappade Robin Lundin en. Så bra var det fisket för oss i Screamers.

Sikfisket då? Ja det har gått lite bättre och vi kunde få in 5 fina fiskar på listan i Småländskan.Vår lista är nu som följer: 2420 – 1340 – 1250 – 1200 – 1190. Jens Lirkade upp den på 1340 och jag står för resten av fiskarna.

jensgsik

Jens Gliminger med sik på 1340 och nytt PB 🙂

sik_stor1

En sik på 2420 blev min toppfisk för året.

Nu är det nya arter som ska fiskas och jag har planer på färna, sutare och karp som ligger närmast i tiden. Det har inte blivit så mycket fiske den senaste tiden då alla pengar gått till att få bilen genom besiktningen. Nu ska bara hjullagerna där fram bytas sen är jag med i matchen igen. Till min fördel missade gubben på bilprovningen detta så nu är bilen godkänd att köra med.

Det är dags att plocka ihop stalkingprylarna till karpen och börja göra lite besök vid Linneasjön, stalkingfiska och börja mäska inför kommande fisken där. Målet i år är att vi ska plocka in 5 karpar på listan i Screamers, detta borde inte bli något problem då både Lill Erik och Robin Lundin kommer lägga en del tid på karpen också. Om någon vecka blir det även några dagars fiske efter färna i Em, detta är ett fiske jag akdrig provat innan och jag är riktigt taggad att ge det en chans. En liten satsning på sutare i Kölby blir det också denna månaden. Det fisket är ju en av mina gamla favoriter och det ska bli kul att se om mina gamla takter fortfarande sitter i.

Jag har ett berg av nya prylar och beten att prova och utvärdera, så efter denna helgens vila ska det bli riktigt kul att komma ut bakom spöna igen och fortsätta årets fiske.

Lev väl och skitfiske på er!