Nybro FKs Fish-In avklarat

Så var helgen över och den första arbetsdagen denna veckan är avklarad. Efter helgens fiske har jag fått ett sjukt sug efter att fiska karp. Det känns skönt att ha en massa olika fisken i en rad vatten uppradade som bara väntar de kommande månaderna.

 

Vi sammanfattar helgen med bilder och lite text, det brukar vara bilderna som är roligast. På fredagen hade vi lottning och 7 man dök upp för att delta på Nybro Fiskeklubbs traditionsenliga vårträff i Rismåla göl. Jag blev dragen att välja plats först. Lite otaktiskt valde jag P-Viken, den som låg 15 meter från bilen. Detta passet var tänkt för att komma igång och reda ut alla prylar. Perfekt med en stor plattform men inte perfekt ur fiskesynpunkt då jag blankade.

Trots att solen låg på rakt in i viken såg jag bara fisk en gång under lördagen, i vanliga fall brukar man se ganska mycket fisk om de är på plats. Jag han med att prova lite olika krokbeten i viken som lätt mäskats med BNB boilies från Northern Baits. I bland krävs bara det där lilla extra för ett napp som ändrar en blankning till ett pass med fisk på mattan.

På lördagen bjöds det till grillning och Angelo fixade en god middag med bravur. Gott grillat, hemmagjord potatissallad, bröd och lite öl till det. Tack så mycket, det var mycket uppskattat och jag hoppas att du roddar käket nästa år med!

Min swimgranne Mille kom över på lördagskvällen och la ett rejält span i viken och vi kunde konstatera att fisken var nog inte kvar som synts till en kort stund tidigare under förmiddagen.

Min swimgranne Mille kom över på lördagskvällen och la ett rejält span i viken och vi kunde konstatera att fisken var nog inte kvar som synts till en kort stund tidigare under förmiddagen.

Ett par pip och pulsen höjdes på kvällskvisten, såhär års kan man lyckas fånga karp på ett par få pip och jag var på hugget. Förmodligen var det en regnbågsforell som var nyfiken på mina Bloodworm krokbeten.

Vi fiskade fram till söndag klockan 12 och totalt (tror jag) kom det upp sju karpar under helgens fiske. Det kunde varit vars en till alla deltagare, men så tyckte inte Jens Hermansson som knep fem av dem efter att ha fiskat mästerligt och föredömligt med tigernötter och BNB boilies. Jens tog alltså hem största totala fångst och fick två 5 kilos påsar boilies från Northern Baits som lön för nöjet att briljera. En annan som briljerade med tävlingens tyngsta fisk var grillmästaren Angelo. Han landade en spegelkarp på strax under 9 kilo som tog hem klassen största fisk på träffen. Angelo belönades även han med boilies från Northern Baits.