Nya samarbetspartners !

Som de flesta av er anat eller redan vet om så har jag bytt samarbetspartners när det kommer till karpfiskeutrustning och beten till detta. Anledningarna till detta är många och jag tänker inte ta hela kvällen på mig att skriva en novell om detta men tillgänglighet på beten i kvantitet då jag fiskar betydligt mycket mer samt att mina rabatter sjönk drastiskt är två stora anledningar att jag var tvungen att ”se om mitt eget hus” för att inte låta en så världslig sak som pengar till fiskeprylar begränsa mig i mitt fiske. Den starkaste orsaken var att jag under förra sommaren träffade en Dansk som bosatt sig i Norge och där kommit på den geniala iden att börja tillverka boilies och andra betesprodukter för karpfiske men även för specimenfiske. Henrik Hansen som han heter visade de produkter som han hade med sig för att lämna på PopUp Tackle och vi pratade länge och väl om både beten, ingredienser och om karpfiske. Henrik hade verkligen koll på läget och vi kom bra överens. Att de produkterna han hade med sig var helt fantastiska kommer också in i ekvationen. Kvalitet och innovativa produkter där fiskens väl kommer på förstaplats tillsammans med att alla beten är noggrant testade och utvecklade med omsorg och eftertanke snarare än en önskan om att tjäna pengar. Jag var helt enkelt såld. Jag har under det senaste året hållit ett öga på Northern Baits och deras produkter fångar fisk, stor fisk inte bara i Sverige utan också i Norge, Danmark och övriga Europa.

 

popup-tackle

När då min gode vän Jocke som jobbar på PopUp Tackle kom med ett bra förslag att vi skulle ta och ”vara på samma sida” så kunde jag inte tacka nej. Jocke, Stephan, Janne och Mattias på sporting/Popup Tackle är riktigt duktiga och trevliga samt vet hur man prioriterar sina kunder så att man får både bästa service och rätt prylar hemskickade fort utan krångel. Så från och med i måndags så ingår jag i Team PopUp Tackle och kommer fiska med deras prylar, tycka till och förhoppningsvis kunna bidra med lite roliga nyheter och bilder på deras webbsida.

 

northernbaits

I samband med detta så kom också erbjudandet att vara med i Team Northern Baits och det var inget jag funderade på många sekunder. Att få möjlighet att fiska med top off the line karpbeten, testa nya produkter och få möjligheter som jag inte hade fått annars det är inget som jag kan tacka nej till. Northern Baits produkter passar mig perfekt och de har allt jag kommer att behöva till mitt karpfiske i framtiden och detta känns som en långsiktig, stabil och bra lösning. Förlåt mig en lösning kanske är fel ord, det är mer ett privilegium att få möjligheten att få fiska med dessa fina boilies och övriga produkter som Northern Baits tillverkar. Att få vara en del av ett team där alla brinner för karpfiske lite utöver det vanliga känns också helt fantastiskt.

 

20140527_99

I dag anlände den första laddningen med beten från Northern Baits. Krillersboilies, olika pop-ups, pellets och Krillicius liquids. Jag gick snabbt igenom allt i paketet och det som imponerar mig mest är att de har lyckats tillverka en ready made boilie som känns, smakar och beter sig precis som en färsk och nyrullad boilie. Jag frågade Henrik om detta och det konserveringsmedel som de använder sparsamt är av den lite dyrare varianten och kostar lite mer att använda. Men hos Northern Baits kommer kvalitet och fiskens välmående först så bara de finaste ingredienserna används i deras produktion. Även pop-ups var fina och luktade och smakade bra, pelletsen ville jag inte smaka på men de luktar bra och kommer säkert att falla karparna i smaken. Krilliciousliquiden är ett helt kapitel för sig. Här snackar vi tjock och koncentrerad ren krill med bara de bästa Norska ingredienserna.

I morgon beger jag mig på en fyra dygns fisketur och nu kommer alla prylarna att provas lite mer ingående. Jag är verkligen spänd och taggad på att prova allt under fiske och jag hoppas och tror att jag kommer fortsätta vara nöjd. Visst fisken går i lektankar och vädret blir svalare, men endån. De simmar i sjön och jag kommer vara där. Självklart så uppdateras bloggen under fiskets gång och det är bara att haka på!