New in! – Trakker Tempest

Efter flera års användande av bivvys med fast golv så föll jag för trenden med bivvys med lösa golv. Jag letade och tittade och funderade ganska länge innan valet föll på en Trakker Tempest efter Mattias Berglunds varma rekommendationer. Mattias är perfektionist ut i fingerspetsarna och har en förkärlek för enkla, smidiga och flexibla bivvys. Nu har jag provat att sätta upp tältet en gång och jag fan det något bökigare än min tidigare Fox Euro Easy Dome eller vad den heter. Men jag har aldrig satt upp en bivvy av denna typen och efter att ha sett de sättas upp av mer vana fiskare på youtube så tror jag att jag har valt rätt. Som bilderna nedan visar så är det en flexibel bivvy och den kommer verkligen till sin rätt i mitt varierande fiske. Jag avvaktar med att hylla eller såga den tills jag har fått en chans att prova den ordentligt men jag kommer att återkomma om detta.

Det bästa priset jag kunde hitta på Trakker Tempest är på Skandinaviens Sportfiskecenter i Ljungby och förhandlar man lite går det säkert att få ett bättre pris än så. Rikard är ganska lätt att muta med bullar, kakor och lunch på kinakrogen som ligger nära butiken…

20130402_2
Här ses bivvyn fullt uppsatt och alla ”fönster” och dörrar är igenbommade…

20130402_3
Allt som går att öppna upp är öppet och detta känns lovande en varm sommardag…

20130402_4
Något för den snabba övernattningen om man tar bort golvet bara eller viker in det i fronten…

20130402_5
Skulle det bli busväder vid en snabb övernattning så går det bra att dra ut sidorna och få lite lägre profil på hela rasket och ”komma in lite djupare” med sängen…