Mew in! – Mainline Spod & PVA Pellet Mix

Under många år så köpte jag bulkpack av massor av olika pellets för att göra mina egna blandningar. Visst blir det ganska billigt och man får det som man vill ha det, men sedan Mainline kom med denna härliga blandningen har jag börjat avveckla blandandet i källaren. I stället för att ha flertalet stora säckar som tar upp plats så räcker det med några hinkar av Spod & PVA Pellet Mix till mina bagar och sticks. Mycket smidigare och enklare, men blandar jag stora mängder med partiklar och pellets då kommer säckarna fram. Åtminstone tills de är slut, sen får denna blandningen ta över även där.

I hinken så ryms det två kilo med pellets av varierande storlekar och av olika sort. Detta gör att de bryts ner i olika intervaller. De allra minsta först såklart och de börjar ge ifrån sig dofter och mindre partiklar med en gång när de kommer i vattnet, de lite större pelletsbitarna tar lite mer tid på sig och man har en effektiv spridning av matsignaler med en gång pelletsen kommer i vattnet. Denna effekten varar upp till två timmar och det är riktigt bra. Ett konstant flöde av godsaker och krossar man lite boilies med i blandningen så förlänger man efekten självklart över en längre tid.

Jag började använda dessa pellets under sensommaren, hösten och vinterfisket förra året och jag kan inte göra mer än att ge tummen upp. De sparar tid, hjälper mig att få ut mer av tiden bakom spöna genom fler landade fiskar och jag kommer fortsätta köra dessa även under 2013. Ett stort rekommendera på denna produkt från mig.

20130401_2

Du hittar denna 2-kilosförpackning på www.sportfiskecenter.nu till priset av 149 kronor och då det är hög kvalitet på innehållet samt att man inte använder så extrema mängder av pelletsen så tycker jag att det är ett riktigt bra pris och man får mycket valuta för pengarna.