Långhelg bakom spöna – It´s Krilling time!

Nu har jag snart varit igång ett dygn och fisket har varit riktigt bra med två fiskar över 10 kilo. I och med att jag gör mitt första fiskepass med Northern Baits betesprodukter så var det en hel del nya saker att utforska. Jag valde för enkelhetens skull att börja med att utforska Krillers rangen och Krilisious liquid.

20140602_1_northernbaits
Northern Baits kvallitativa Krillersprodukter samt pellets largte feed mix

Passet började med en fisk riktigt fort, bara efter 20 minuters fiske så kom passets första fisk, ingen jätte men det kändes förtroendeingivande att få ett så snabbt gensvar på mina nya beten. Fisken kom på en Kriller snowman 16+12 mm stenhårt dippad i Krilisious Liquid.

20140602_2_northernbaits
Northern Baits Krillers snowman var riktigt poppis bland karparna, denna vägde in på 8,8 kilo…

Nätterna har nästan varit den lugnaste tiden på dygnet i år och natten som passerat var inget undantag. Vid halv fem tiden kom torsdagens första fisk och den gapade över samma krokbete som den tidigare, vikten landade på 10,025 kilo och jag var helnöjd med den fisken.

20140602_3_northernbaits
Första 10+ på krillers kom snabbt…

Under morgonen lyckades jag även att fånga en av sjöns mindre fiskar, den föll för en 20 mm Kriller popup och nu började det kännas som en riktigt bra dag. Vid tiotiden brände jag tyvärr en tung och arg fisk när taffsen gick av då fisken rundade en sten. En timma senare kunde jag posera med en riktigt vacker karp på 11,625 kilo för kameran.

20140602_4_northernbaits

Northern Baits Krillers pop ups föll även de karparna i smaken, denna fisk på 11,625 kilo kunde inte motstå dem…

Det tar en del tid att bilda sig en komplett uppfattning om ett bete men jag är helt övertygad om att Northern Baits har tagit fram riktigt bra saker och att de både funkar snabbt och över lång sikt. Även att man kunde önska mer av vädret så tycker jag att fisket flyter på bra och att mina nya beten är bra verktyg att sätta fisk på mattan med.

Fredag och platsbyte
Det gångna dygnet har varit lite segt. Under kvällen kom två fiskar, en runt fyra kilo och en på 6,625 kilo. Den mindre föll för en Kriller snowman och sexkilosen för Northern Baits nya testbete BnB, en popup fiskad ovanför Krillers. Natten och morgonen har minst sagt varit lugna och jag har bestämt mig för att byta till en lite grundare plats under dagen. I morse lekte några fiskar längst upp i sjöns grunda del och efter en koll på vädret kunde jag konstatera att de kommande dagarna ska bli lite varmare än väntat. Nu blir det en långsam ihoppackning och flytt under dagen men spöna ska få ligga i tills mitt på dagen. Jag kommer flytta till den platsen jag fiskade förra helgen och jag hoppas och tror det är ett smart drag. Ingen minns en fegis!

Lördag och sol i massor
Platsbytet gick bra i går och så fort allt var klart så begav jag mig på en runda för lite ytfiske. Jag lyckades hitta en del fisk som jag försökte få igång men det var lönlöst. De verkade helt enkelt inte intresserade av att äta över huvud taget. Så jag provade en annan plats där det var lite fisk som visade sig. Samma visa där och utan stalkingfångad fisk så begav jag mig till bivvyn för att lägga ut mina spön. Den traditionella grillningen avklarades och snart var det mörkt och myggen tävlade om vem av dem som kunde vara mest irriterande. Kvällen och natten samt morgonen förflöt utan liners, rullningar eller någon aktivitet alls. Det känns lite som att sjön är helt off så under dagen blir det att lapa lite sol och hoppas att sista natten kan ge någon fisk. Under dagen så lyckades jag hitta en karp som solade nära land och presenterade en nedskalad Krillers popup framför den. Efter lite funderingar så gled den sakta fram och sög i sig betet och efter lite krig i näckrosor och nate så kunde jag håva passets 7e karp och väga in den på 7,425 och jag tog en ganska kass selfie. Tillbaks vid bivvyn så såg jag en fisk som sakta kom simmandes precis under ytan ute i sjön. Fixade snabbt fram en hårddippad popup och la ut den framför fisken och började dona med nattens tafsar och beten. Det dröjde inte länge innan Delkimet signalerade en fisk och jag lyfte spöt som böjdes djupt. Just som jag tänkte att det var gött så klev fisken av. Surt! Nu ligger allt ute för natten och jag hoppas på en avslutningsfisk.

20140602_5_northernbaits
En nerskalad krillers pop up fiskad på ytan blev för mycket och denna krigaren fick syna håvens insida…

Sömnlös natt!
Den sista natten blev minst sagt ganska bra med fyra landade fiskar och en fin toppfisk för helgen. Redan under kvällen så ökade aktiviteten i sjön från minimal till ganska intensiv. Hela kvällen var det fisk i rörelse och det kändes minst sagt lovande inför natten och morgonen. Vid halvtvåtiden kom ett tungt napp och spöet som var ganska uppstukat stod som ett sträck ut mot fiskeplatsen. Det blev en tung drillning med flera rusningar men till slut så kunde jag baxa in fisken i håven ganska trött i armen. Väl på vågen fastställde jag vikten på den utlekta fisken till 12,325 kilo och den fick sona att den plockat upp min BnB popup med en stund i slingen i väntan på fotoljus. Resten av natten levererade tre fiskar, dock var nog den största av dessa strax under 5-kilo. När morgonen kom var jag tvungen att bege mig hemåt tidigt, tyvärr så finns det annat i livet som kallar än karpfiske.

20140602_6_northernbaits
En fantastisk fisk att avsluta en magisk premiärhelg med. 12,325 kilo på Northern Baits nya testbete BnB.