I bland så spricker planerna minst sagt

Det plingade till i mobilen och ett nytt sms kom upp på displayen med texten ”Tjena! Vårfest här i dag om ni är intresserade?”. Tyvärr kunde jag inte komma på festen också vårigt känns det inte heller. Inte som att sitta i en park med bandare och bärs, lite kul folk och en värmande sol. Snön vräker ju ner. Men fest hade varit kul. Tyvärr för festnerven så är det dubbla bowlingmatcher i morgon så det är bara att ta det lugnt i kväll.

Nu hamnade vi ju ganska långt off topic egentligen. Det jag ville få fram var att festinbjudan påminde mig om att våren verkligen inte är nära och att alla planer på tidiga vårfisken efter diverse specimenarter har helt gått åt skogen. När våren kommer med värmen så tror jag att det kommer bli ganska varmt omgående och att sjöarna kommer värmas upp relativt fort. Då vill jag sitta där bakom karpspöna och njuta. Sik, id, abborre och andra arter får vika sig för min absoluta favorit. Det är ju den tiden på året, då naturen vaknar till liv och blomstrar ut man vill vara där, mitt i den och uppleva den tillsammans med goda vänner och förhoppningsvis fångar man en och annan karp med. Även om nu mina fiskeplaner har raderats ut från mina drömmar för denna våren så händer det lite kul saker faktiskt. Man behöver ju inte fiska för att det ska handla om fiske även om det är att föredra.

20130322

Först ut är Nässjömässan under fredagen den 29e mars. Jag kommer att finnas i montern hos Skandinaviens Sportfiskecenter och hjälpa er med era inköp, snacka fiske och ha en trevlig dag tillsammans med er mässbesökare. Ni kan läsa mer om mässan HÄR och om det är något speciellt ni behöver så kontakta Rikard på Skandinaviens Sportfiskecenter så ordnar han säkert det.

Vårens andra event är Sportfiskemässan i Jönköping 5 – 7 april. Detta blir den första mässan på många år där jag kommer att ha möjligheten att kika runt som en vanlig besökare, snacka med folk, spana på prylar, slippa stressa och bara ha det gött. Ser verkligen fram emot detta! Sen finns det ju en del mete där med som ska spanas in under lördagen. Detta kommer bli riktigt trevligt.

Efter Sportfiskemässan så tycker, hoppas och tror jag att våren borde vara i antågande i de sydliga delarna av landet. Skulle den inte vara det får det bli en helgs pyssel med fiskeprylarna och sedan borde väl locket vara borta från sjöarna!