Gardner GT80+

Jag har använt Gardners linor över 15 år nu och jag har varit mer än nöjd jämfört med andra linor. Jag har provat ett flertal märken och varianter på marknaden, men efter att provat Gardners fulländade linor kommer inget i närheten. Det hela började några versioner innan GT80+ och versionen innan denna hette GT80. Detta var en lina som i min mening var överlägsen alla andra alternativ när det kom till nötningstålighet och styrka. Att linan sedan var kastvänlig, lätt att få till bra och starka knutar med samt sjunker bra är andra fördelar som jag värdesatt högt.

Så kom Gardners trimmade version, GT80+ och den imponerade precis som sina föregångare. Inget snack om den saken! Nötningståligheten på denna versionen är bättre än tidigare vilket jag inte trodde var möjligt då det var outstanding innan. Men Gardner lyckades att få fram något i hästväg. Även linans styrka är fantastisk, om den är lika bra eller bättre är svårt att säga utan att genomföra noggranna tester, men linan håller och knutarna håller för allt jag utsatt den för. Den nya versionen av linan sjunker snabbt och bryter lätt ytspänningen i vattnet, detta tycker jag är viktigt, den sjunker snabbare än någon annan traditionell mono lina som jag testat. En viktig och ibland nödvändig egenskap när man inte vill ha en lina som ligger högt i vattnet. Om jag ska nämna kastegenskaper så tycker jag att den åker lätt och smidigt genom ringarna när linan rinner av spolen utan trassel som en del andra linor från erkända företag kan bjuda på. Linan går bra genom luften och då Gardner lyckats ta fram stumma linor för att vara mono så är det lätt att bromsa in kasten och ha kontroll över sänkets nedslag i vattnet samt följa sänket ner till bottnen och få en klar bild av hur man landar och på vad. Toppbetyg på detta. Även om Gardner GT80+ är anmärkningsvärt stum så bjuder den på en lagom stretch för att ge lite spelrum för att hålla emot ordentligt under drillningar.

Gardner GT80+ klarar av de tuffaste förhållanden med bravur…

Med ett fördelaktigt pris lagt till listan över de goda egenskaperna jag redovisat ovan så kan jag bara ge Gardner GT80+ mina varmaste rekommendationer och ett toppbetyg. Linan finns i färgerna Clear och min favorit som är Deep Green. Tjocklekarna som tillverkas är 10lb (0.30mm/1400m), 12lb (0.35mm/1030m) & 15lb (0.40mm/790m).

Du kan läsa mer om linan på Gardners webbsida: http://gardnertackle.co.uk/product/gt80-2 och du finner den hos de flesta Svenska redskapshandlare som har ett bra sortiment av karpfiskeprodukter.