Fyra dagar vid sjön – Jakten är över!

Jag går snart in på andra dygnets fiske på en fyradagarssatsning, förmodligen den sista innan leken är helt avklarad och sommarfisket börjar. För ungefär ett år sedan hade jag glädjen att håva och fotografera en fisk som kallas Droppen. Då bestämde jag mig att den ska jag ha! Nu har jag fångat den. Vågen stannade på magiska 21,350 kilo och jag kan inte beskriva min lycka. Fisken föll för Northern Baits Krillers boilies, 2×16 mm fiskade på en hårdmäskad spot.

 

Bildkavalkad 21,350 kilo!

20140605_1_northernbaits_popuptackle

En riktigt hög och maffig fisk…

 

20140605_2_northernbaits_popuptackle

21,350 kilo ren och skär lycka!

 

20140605_3_northernbaits_popuptackle

En riktig Svensk drömfisk för mig och jag ser fram emot att jaga denna damen igen…

 

20140605_4_northernbaits_popuptackle

Northern Baits Krillers är något som karparna inte verkar kunna få nog av. Kolla in kaggen! 

 

20140605_5_northernbaits_popuptackle

Tack till grabbarna på Sporting / Popup Tackle och till er på Northern Baits för fantastisk support!

Jag har utöver min target fish också fått en på 8,675 kilo på en Krillers boilie toppad med ett plastmajskorn. Den plockade upp betet som fiskades på en mäskplats där jag spritt rikligt med boillies ute i sjön på lite djupare vatten. Detta har varit en taktik som under vårens fiske ofta gett få men lite större fiskar, denna gången kom den minsta fisken där men vad gör det?

 

20140605_7_northernbaits_popuptackle

En vacker fisk för framtiden, 8,675 kilo…

Det har gått två dygn sedan jag bloggade. Mattias har slutit upp vid sjön och han har fått en 7-kilos. Jovan som sitter nere på grunda delen har fått en del fisk och en av dem var ett nytt PB. Grattis till det 🙂 Själv har jag blankat och i morse kom förklaringen till det. Fisken är inne i vassar och gräs och leker. Detta är tredje gången jag hör och ser lek i år så de fiskarna som inte redan har lekt borde vara fullt sysselsatta med det. Vilken tajming jag hade när jag tog droppe!!! Well, jag kanske blankar men jag tar det med ro. Jag är mer än nöjd med min vår, mitt fiske detta passet och min toppfisk.

 

20140605_6_northernbaits_popuptackle

Northern Baits Krillers boilies i 16 mm och dumbells. Confidence in a bag!