Försommarkarpar

Nu tar vi ett stort kliv framåt för att komma ifatt lite i tiden och ta oss närmre nutid.

Efter World Carp Classic Junior så gjorde jag ett fiskepass tillsammans med Kristoffer Alm i Stubbetorp som är ett privat klubbvatten. Kristoffer satt på fisken och fick uppleva ett fiske som var utöver det vanliga med alla mått mätt. på några dagar landade han 11 fiskar och 5 av dem var över fina 10 kilo. Som pricken över i:et så var den tyngsta i sviten även ett nytt personbästa på stabila 18,980 kilo! Grattis igen Stoffe till ditt fantastiska fiske.

Kristoffer Alm med en stabil pjäs på 18,980 kilo!

Själv så satt jag i den andra änden av sjön och väntade på en av sjöns riktigt stora som jag hoppades låg lite efter i sitt sökande efter grundområdena i Kristoffers ände av sjön. Allt som oftast rör sig de större fiskarna in för att söka lekområden och partners senare än de andra fiskarna. Denna teorin har funkat tidigare men denna gången var jag helt ute och cyklade med mitt platsval.

Spegelkarp på 11,8 kilo som föll för en BNB snowman

Jag lyckades hur som helst att lirka upp två fiskar på mitt premiärpass för året i Stubbetorp där den första även var den som tyngde vågen mest. En vacker dam på 11,8 kilo fattade tycke för min BNB snowman tidigt den första morgonen och förhoppningarna inför andra dygnet var minst sagt stora.

Kanske inte en värdig nationaldagsmiddag men gott ute i naturen bakom spöna!

Kristoffer drog fisk på löpande band och jag hade haft oturen att tappa två fiskar då kroken släppt under den hårda sidopressen jag tvingats ge vid drillningen. Fisken ville in i en vass men jag ville inte släppa in dem där. Karpfiske och allt annat fiske för den delen ger i bland och tar i bland, det är bara att justera och försöka igen.

Passets fjärde napp för min del landades äntligen! Vikt 9,850 kilo.

Det var inte så mycket mer att göra mer än att ta med sig läxan hem, vända och vrida lite på tafsarna för att få ett bättre krokfäste och gratulera Kristoffer till ett helt fantastiskt fiske. Vi var båda överens om att vi haft en toppenhelg och jag bestämde mig för att återkomma redan följande fredag.

Under veckan byggdes förväntningarna upp rejält och nu hade jag justerat mina tafsar en del. Samma tänk, men en storlek större krok och ett något längre hair. Jag hoppades att detta skulle hjälpa. Jag tycker verkligen inte om att tappa fisk. Väl vid sjön så var Ola H och Ronnie B redan där. De huserade i sjöns grunda del där Kristoffer fiskat. Jag gick och velade ett tag mellan två olika platser och valde till slut samma ställe som föregående helg efter ett snack med Anton som verkligen ville ha platsen bakom husvagnen. Jag lät honom sitta där då jag egentligen ville fiska i den grunda delen av sjön. Detta visade sig vara ett väldigt snällt val av mig men samtidigt bra för Anton.

BOOM! Anton slog till med ”Luna” på stabila 23,930 kilo!

 

Påbörjad ryggtavla, minst sagt karpig!

Redan första dygnet fick Anton ett par fiskar där sjöns drottning krönte natten. Strax under sjörekordsvikt med fantastiska 23,930 kilo kunde Anton skriva in ett nytt personbästa på sitt cv.

Ola fick några fiskar under helgen med en fin tipp strax under 15 kilo, men Ronnie och jag hade det lite trögare. I halvtid lyckades jag lirka upp en mindre fisk och Ronnie räddade äran under sin sista fisketimma denna helgen.

En karp behöver inte alltid vara stor för att skänka lycka.

Taggad efter att ha bevittnat två fina fisken under de senaste två helgerna så var det inget svårt val var och hur midsommar den kommande helgen skulle firas!