Bortglömt vårfiske

Efter en konstig inledning på mitt fiskeår med lite för många åtaganden, en månads sjukdom och en rivstart på mitt fiske så ligger jag minst sagt efter med bloggandet. I dag tog jag mig tiden att tömma kameran på en bit över 5000 bilder och fan bevisen på mitt första fiskepass för året.

Jag inledde mitt karpfiske för 2015 i hemmavattnet Linneasjön en helg i början på april tillsammans med Anton Svensson från Kallinge som var sugen på att prova på ett nytt vatten. Efter ett par lätta förmäskningar så var det då dags för oss att försöka lura upp några köldstela fiskar.

Vädret bjöd varken på det sociala fisket som vi hade hoppats på eller på den tiden utanför tältet man kan önska sig. Vi var knappt ute mer än nägon timma varje dag då hagel, regn, snöbyar och kraftiga vindar avlöste varandra om vartannat och i bland samtidigt. Det fanns dock några ljusglimtar under fiskepasset både i form av sol och att jag lyckades lirka upp en karp.

Storleken spelar inte någon större roll när man räddar ett blankpass och när det är riktigt dåliga förhållanden är jag nöjd med allt som kan tänkas vilja nappa. Vår approach på fisket var ganska enkel med några få BNB boilies spridda för att försöka få fisken att röra på sig i det kalla vattnet. Våra rosa och gula popups fiskades tillsammans med en pva bag med lite godsaker för att försöka locka de inaktiva karparna att nappa.

Antons larm förblev tyvärr tysta under helgen förutom en 4 hektos braxen som fattade tycke för hans 16 mm rosa BNB popup. Utöver den fisken jag fångade så tappade även Anton en på mina spön när jag var och hämtade pizza åt oss. Man kan inte få allt, men trots det minst sagt tråkiga vädret så hade vi en fin helg vid sjön och jag hoppas Anton vågar sig upp till Småland igen för att fresta Linneasjöns karpar.