Träff för Team Northern Baits Sweden

Som jag tidigare berättade i bloggen så skulle jag och Robin bege oss på en träff för Team Northern Baits Sweden och det är denna jag ska berätta om i detta inlägget. Då vi haft en del avhopp och några som hade förhinder att komma så bjöd vi in några av våra vänner som också kör stenhårt på Northern Baits produkter. Vår träff skulle hållas i Mönsterås, närmre bestämt i Mönsterås SKs pärla, Stecedammen och jag vill rikta ett stort tack för att vi fick låna detta lättillgängliga vatten till vår träff.

Vi träffades vid 14 tiden för lottning och lite gött snack innan alla hastade iväg till fiskeplatserna de skulle spendera helgen på. Som tävlingsledning, grillmästare och representant för MSK så valde jag och Tomas Karlsson att dela den första fiskeplatsen som var belägen nedanför fikaplatsen med bänkar och bord där grillmiddagen skulle hållas under lördagen. När vi fått allt redo för det stundande fisket begav vi oss för att ta ett varv runt dammen och hälsa på alla deltagare.

Vårt första stop var hos vår swimgranne Anton Svensson, Team Northern Baits och han hade tagit tillvara på möjligheten att dra en snabb fisk väl. När vi kom fram till hans plats så stod han och drillade och Tomas kunde hjälpa honom med håvningen av träffens första karp.

När en karp är så vacker som denna så spelar storleken knappast någon roll, fisken vägde 2,5 kilo och Anton säkrade priset för tävlingens första fisk och hade en bra kandidat på tävlingens vackraste fångst.

Vi fortsatte vår vandring runt dammen och kom fram till Daniel Snickars som var inbjuden gäst precis som han blev klar med justeringen av sitt sista spö. Daniel gillade sin plats och kände sig förhoppningsfull inför helgen som låg framför oss.

På nästa plats satt alltid lika glada och taggade Alin Protopopescu som också var inbjuden som gäst. Alin som hamnat i den del av dammen som hållit mest fisk under veckanvar riktigt på hugget. Vi dröjde oss kvar en stund och avhandlade det mesta inom karpfiske och fick en bjudöl innan vi begav oss till nästa man.

Efter en promenad längs den sidan av dammen hittade vi Staffan Berg, Team Northern Baits. Han satt i den nedre dammen, mest isolerad från oss andra men Staffan var nöjd med detta och såg fram emot att njuta av tystnaden. Tyvärr grusade angränsande E22an det men Staffan var som vanligt glad att komma ut och fiska en hel helg.

Näste man att få ett besök var Robin Eriksson, Team Northern Baits Sweden, som jag fiskat med i Rismåla tidigare under helgen. Han satt i den norra änden av Statoildammen och upptäckte att en rod pod hade varit en fin sak att ha i utrustningen när det är swim med singel underst och flis överst. Senare under helgen köpte han en lite på wolley.

Så nära E22an som man kan komma satt inbjudna Mickael Carlsson som även är medlem i MSK och fiskar i Stecedammen till vardags. Stor press på hemmafiskaren att leverera men Mickael var nöjd med att träffa alla goa karpfiskare och såg fram emot en stabil grillmiddag och pratade mycket om sitt arbete med fågelholkarna runt dammen…

Efter besöket hos Mickael så gick vi snabbt förbi Antons plats och låtsades som att han inte fanns, han hade fått fisk och vi hade inte ens fått ut våra spön. Men snart var vi med i matchen och det kändes fint att hunnit komma igång innan solen dalade ner bakom träden på andra sidan dammen. På något sätt lyckades Tomas hela tiden undvika att komma med på bild…

Efter en generalrepetition på kvällen av grillningen gick vi och la oss sugna på lite sömn som helst skulle störas av argt pipande larm och kampvilliga karpar som skulle tynga vågen så att den knorrade och klagade. Jag drömde om Rambo, Stecedammens största fisk när jag vaknade av ett napp och var ute ur tältet innan jag insåg att nappet var min telefon som ringde. Snopet stod jag i långkalsongerna och undrade vad jag sysslade med. Det var Mickael som ville ha lite fotohjälp och inga av hans swimgrannar svarade. Det var inte en karp som Mickael hade i håven så fisken kommer inte med i bloggen då vi fokuserar på träffen.

Efter jag fotat borta hos Mickael så fick jag äntligen uppsöka sovsäckens värme, tempen hade sjunkit under nollan och när jag senare vaknade av solen som värmde tältet så smög jag bort till Anton för att retas att han inte fått något under natten. Han var den som retades mest när han halade upp två säckar på mattan och frågade om jag var redo för en fotosession. Nu hade Anton ett stabilt försprång i alla träffens prisklasser.

I gott sällskap går tiden fort och innan jag visste ordet av hade morgonen blivit förmiddag och hänget i skuggan hade bytts mot två varma grillar, kycklingklubbor, grillskivor av karré och champinjoner som skulle grillas. Lägg till en hel del annat som skulle förberedas och jag svettades bra i det underbara vädret. Som hungrig kock så snikade jag mig före i matkön när allt var klart och sa inte varsågoda innan jag laddat upp rejält på tallriken…

Nu var det kanske inte så illa som det lät att jag han plocka till mig först för jag hade fyllt upp med godsaker så att det räckte att mätta alla hungriga både under grillmiddagen och senare under kvällen med.

Antingen hade en seriekrock precis undvikits med blotta förskräckelsen eller så ville piloterna i de förbipasserande planen visa att vi var på rätt plats denna underbara dag. En fantastisk stund i ett strålande väder avrundades med mycket karpsnack innan vi skingrades för att försöka fiska ifatt Anton.

Under dagen blev det mycket solande och frampå kvällen grillades det ytterligare en gång. Vad vi trodde skulle bli en afton av skrikande larm och överlistade karpar visade sig bli en fin kväll i gott sällskap i stället, men vad gör väl det.

Tidigt på morgonen tog Tomas larm ton och nu skulle han inte kunna undvika att fastna på bild längre. Efter att det lossnat både med fisket och närvaron på foton så skulle Tomas komma att bli en riktigt van posör frampå dagen.

Vi han knappt fundera på frukost innan Alin ringde och glatt bad om hjälp med foton för det var en bättre fisk i slingen borta hos honom. Tomas tog kameran och inledde vandringen runt dammen och jag begravde mig i sovsäcken för en liten tupplur. Det visade sig att Alin landat en av dammens större fiskar, en hane som för första gången tyngt vågen över 10 kilossträcket och Tomas fastställde vikten till 10,2 kilo och hjälpte en strålande glad Alin med fotona.

Efter detta väcktes jag abrupt med krav om frukost och en och annan macka tillagades i smörgåsjärnet från Ridgemonkey som var populärt bland alla som lyckades tigga till sig en toast under helgen. Tyvärr landades det inte fler fiskar och vid 12 tiden var det dags för prisutdelning och tävling i att kasta spomb.

Anton Svensson tog hem priset för träffens första fisk, en bra hög med sänken som Mickael Karlsson skänkt kunde uthämtas från prisbordet.

Även priset för träffens vackraste fisk togs hem av Anton och för att ha bra hand med vackra karpar kommer Anton få en bricka där fisken som ledde till vinsten är motivet.

För sin bonusfisk kunde Mickael hämta en flaska med Northern Baits Daphnia Extract Liquid från prisbordet och den intet anande vinnaren blev både glad och lite blyg för kameran.

För sin fångade karp kunde Tomas som nu vant sig vid kameran och tog tillfället i akt att visa sina modelltalanger köra hem med en Northern Baits mössa och en burk Northern Baits Bloodworm Amino Hookbaits…

Anton tog hem priset för högst sammanlagda vikt. Både boken Storgäddor och Monstermalar som skänkts av John på Metebolaget som även skrivit boken samt en fiskehelg för två personer i Karsgöl som skänkts av Palle och Pelle som driver sjön. Anton var mer än nöjd med priserna och lovar både en recension av boken samt ett gästblogginlägg om fiskehelgen i Karsgöl.

Alin tog hem priset för träffens största fisk och som alltid var han lika glad som alltid. Utöver de flytande godsakerna som skänkts av Kent Fager, kassör i Mönsterås SK så fick även Alin en fiskehelg för två personer i undersköna Hammarsbodammen som drivs av MSK från och med 2016.

De som inte fick något pris: Robin, Daniel och Staffan fick dra vars en lott där en Northern Baits mössa och flera sänken som Mickael Carlsson skänkt var priset. Staffan som varit hemma och hämtat en av sina söner skickade fram Sigge att dra sin lott och det visade sig vara ett smart drag då den unge mannen tog helt rätt lott.

Så kom vi fram till spombkastartävlingen! Alla deltagare fick tre kast på sig och jag hade stått utanför prisbordet men i detta momentet ville jag vara med. vi spombade mot en markör ca 100 meter ut i dammen och den växlande sidvinden gjorde det riktigt spännande. Efter alla kastat sina tre kast återstod tre man som kommit ca 50 cm från markören. Staffan, Alin och Mickael fisk köra ”castout”, alltså alla får ett kast var och den som kommer närmast vinner. Är det lika mellan två så fortsätter de två med ett kast var. För att krydda det hela kastedes markören om och vi kom nog upp i ca 120 meter i avstånd. Alin kastade först och kom bra nära, Staffan kastade bort sig helt och när Mickael skulle kasta så trodde jag själv att Alin tagit hem det. Spomben skickades iväg och det såg bra ut. Smack i markören sa det och Mickael kunde ta hem spombtävlingen.

Mickael belönades för sin kastsäkerhet med ett fint PVA paket som Karpfiskebutiken skänkt och mer än glad kunde dagens sista vinnare visa upp sina nya prylar som han lovat att resensera så fort de testats.

Ett stort tack till er som gjorde träffen möjlig och sponsrade vår samankomst

Tack till John B Eriksson – www.metebolaget.se som skänkte boken Storgäddor & Monstermalar.

Tack till Anders Lundmark – www.karpfiskebutiken.se som skämkte det fina paketet med olika PVA produkter.

Tack till Palle och Pelle för fiskehelgen för två i fantastiska Karsgöl.

Tack till Kent Fager – Mönsterås SK för det fina priset med goda drycker.

Tack till Brian, Martin och Henrik för priserna från Northern Baits.

Tack till Mickael Karlsson för sänkena till prisbordet.

Jag vill återigen tacka Mönsterås SK för att vi fick låna Stecedammen till träffen och för vinsten i form av en fiskehelg i syndikatssjön Hammarsbodammen.

Jag vill även tacka er som kom på denna sammankomst och jag hoppas vi ses snart igen. Tack för en kanonhelg som jag kommer minnas länge!