Semesterfiske

Nu är vi där igen, jag ligger över ett halvår efter med bloggandet och lovar bättring. Vi får se hur det går med det denna gången, men jobb och annat har lugnat sig så det finns lite tid över på kvällar och helger för att pyssla vid datorn. När livet är hektiskt så får man sålla och prioritera och då prioriterar jag fisket framför datorn, bloggande och att katalogisera bilder alla gånger. Jag tror att de flesta av er hade gjort likadant.

Sedan det sista inlägget här som publicerades den 14 juli 2016 har en hel del hänt även om det varit sparsamt med fiske på grund av en ganska hektisk arbetssituation. Nu är det back on track och i dag tänkte jag bjuda på några bilder från ett semesterfiske som jag gjorde under vecka 29. Från tisdagen till söndagen fiskade jag i Blekingevattnet Stubbetorpssjön, en tradition som är ganska trevlig. Sjön är ett ”klubbvatten/syndikatsvatten” och är mycket lättillgänglig så det är smidigt att fiska där och att släpa på prylarna existerar inte. Detta brukar vara precis det jag behöver för att vila upp mig inför resterande av semesterns fiske.

Vattenståndet i Stubbetorp var extremt lågt och jag hade lite ställt in mig på att fiska i den grundare delen av sjön, men det grusades ganska rejält av den torra sommaren. Man skulle kunna säga att sjön är formad som en åtta och i den ena delen är det grunt och i den andra djupare. Jag valde en plats som är belägen där den djupa delen slutar och där mittenområdet börjar innan sjön övergår till den grunda delen.

Jag upplevde ett ganska hektiskt fiske och tiden gick åt till att spomba ut sloppy, mäska ut boilies och drilla upp fiskar samt tillverka nya tafsar och leaders samt ett linbyte. Sen ska man sova och laga samt äta mat med. Därför blev storyn lite tunn när det gäller bilder. Jag har redan publicerat en hel del kringbilder på min facebook samt några videobloggar så jag nöjer mig med några bilder på fiskar från passet som gick över förväntan. Jag mins inte hur många fiskar jag fångade, men det var fler än jag kan räkna på mina fingrar. Denna sviten toppades upp av en stabil toppfisk på fina 21,125 kilo.

Under fiskets gång tror jag att jag lyckades fånga tre eller fyra fiskar över 10 kilo. Det gick åt en hel del sloppy men jag snålade ganska mycket på maten så som boilies, majs och pellets för att inte mätta fisken i den tryckande värmen. Sloppyn innehöll mest tunga fiskmjöls mäsk, oljor och nedsmulade The Catalyst boilies. Självklart gick det ut lite boilies under passet, kanske 2-3 kilo och samma mängd pellets.

Att ta bilder med självutlösare är inte det bästa sättet att få den perfekta fiskebilden. Varken komponering av bilden, vinklar, skärpa eller ljus blir perfekt när jag gör det. Men dessa bilderna har sin charm med tycker jag. Under detta fiskepasset fick jag en chans att hårdtesta såväl krokar som tafsmaterial från Spotted Fin som deras range av beten i The Catalyst rangen. Krokarna och tafsmaterialet presterade över förväntan trots hård press under de intensiva drillningarna där linan och tafsen i bland nöttes mot stenar och annan bråte.

Den näst största fisken detta passet vägde någonstans mellan 13 och 14,5 kilo, jag minns tyvärr inte vikten såhär 7 månader senare och jag har slutat att skriva upp sådant då tanken är att bloggen ska fungera som min dagbok där det ska sparas för framtida kåserier i vad jag sysslat med.

På det hela taget var detta ett toppenpass både fiskemässigt och att jag fick se vad de nya prylarna från Spotted Fin gick för. Medaljens baksida var att jag för andra året i rad fick en fästing som gav mig Borelia som förstörde fisket under resten av sommaren.