Road trip dag 7-9, nytt PB!

Direkt när karsgölsräjset var avslutat så begav jag mig mot Värmland. Jag hade bokat 2 dagars fiske i SK Hookers klubbdamm. Dagen innan det planerade fisket skulle starta svängde jag in hemma hos Grötjocke och vi begav oss mot dammen för att göra en sista förmäskning innan fisket. Väl framme spreds boilies och pellets på de platser som Gröten förmäskat under några dagar. Det var bra aktivitet och det kändes lovande inför det kommande fisket. Efter uträttat uppdrag begav vi oss hem för att äta lite mat och få en god natts sömn innan fisket.

Vi anlände tidigt på dagen och allt ställdes i ordning, då Jocke nyss opererat sin axel så fixade jag i ordning även hans bivvy och spön så han slapp slita ut sig i onödan. Den varma dagen övergick till en regnig kväll och snart kröp vi ner i våra sängar mycket förhoppningsfulla inför morgonen.

Vid 01:30 vaknar jag av ett irriterande ljud, men det är inte larmen, det är telefonen som ringer. Minimartin meddelar att han har landat Linneasjöns Halftail för andra gången i år och snart somnar jag om. 04:30 väcks jag abrupt av ett Delkim som piper lite försiktigt, jag rusar ner till spöt och ser en lovande böj på spöt som fiskas locked up. Snart ligger en fisk i håven som både jag och Grötjocke tippar vikten till runt 12 kilo. När håven ska lyftas upp ur vattnet gör jag om min uppskattning och gissar på ca 15-16 kilo. Vid vägningen visar det sig att ett nytt Sverige PB är ett faktum. Härliga 15,720 kilo tyngs vågen till. Efter fotografering och lite prat om fångsten kan vi äntligen krypa ner i sovsäckarna igen blöta av det fint strilande regnet.

15720_1

15720_2
15,720 kilo

När morgonen går över till förmiddag så tar larmet ton igen. Spöt lyfts och det är inget snack om att det är en tyngre fisk i andra änden av linan. Slirbromsen knarrar och spöt bugar djupt, fisken vill ta lina rakt in i en vass, men jag sätter hårt mot hårt. Jag känner mig helt tom och som att hela världen bara stannar upp när spöt rätar ut sig och jag inser att fisken är borta. Ett tafsbrott är orsaken och jag svär en del när jag fixar i ordning lite frukost.

Under dagen fortsätter regnet, både jag och Jocke huserar i min bivvy, snacket går till Rainbow Lake och dess stora fiskar, sjön som alla förälskar sig i. Snart bär det av dit för första gången för min del, Jocke har varit där tidigare så hans tips tas emot tacksamt. Mitt i våra ivriga diskussion river det iväg på nytt, klockan har hunnit bli 14:40 och snart står spöt i en djup båge. För tredje gången i dag är en tung fisk krokad, den pumpas sakta men mycket bestämt genom den tjocka vegetationen för att snart ligga i håven. Jocke gratulerar till både en fin fisk och en makalös drillning och fisken placeras i slingen. Vikten är stabila 13,440 kilo och lyckan är total.

13440_1

13440_4

13440_3
13,440 kilo

13440_2
Club Mix och Red Fish boilies tvekade inte karparna på att mumsa i sig. Mattan blev full av bajs!

Under kvällen lättar regnet, solen tittar fram och aktiviteten avtar. Hela andra natten är nederbördsfri och luften är betydligt varmare. Vi vaknar efter en god natts sömn, packar ihop och beger oss hemåt. Redan smids nya planer för andra fisken.

När karpfiske går bra är det riktigt lätt, kanske lite för lätt i bland. Men när det är tyst i larmen är det oförklarligt svårt det här med karpfiske. Det gäller att uppskatta fisket mer än fångsten för att orka med natt efter natt och vecka efter vecka bakom spöna. Det är just filfällen som dessa som gör att man kan vänta lite längre. Det vänder alltid och då är alla fisklösa timmar som bortblåsta.

sticks
De aktuella betena tillsammans med oljiga, fiskluktande ”sticks”…

Fisken på 15,720 kilo fångades på en Energy Red Fish 18 mm boilie toppad med en Solar Everlasting Hookbait – Nite glow. Den lite mindre på 13,440 kilo föll för en snowman av Solars Club Mix rullad med Solar Squid & Octopus Koi Rearer, detta lilla bottenbete var toppat med en Club Mix Pop-Up. Samtliga beten dippades i CC Moores Anchovy Concentrate vilken är en av mina absoluta favoriter sedan jag använde produkten första gången. Karpen som kom undan föll för ett av nämna hemmarullade beten toppat med en Solar Quench Pop-Up.

Under hösten kommer en artikel som tar upp SK Hookers klubbdamm och fisket där närmre.