Road trip dag 3-6, Karsgölsrejset!

Dag 3
Tanken var att vi skulle ha begett oss ner till räjset redan på torsdagen, men så blev det inte. Stephan hade för mycket att göra i butiken och eftersom Albin var i Danmark på semester så var det bara att ta en dag till i Örebro. Under torsdagen lyckades de sista pusselbitarna till resan sättas på sina platser och jag tror inte jag kommer sakna något nere i Frankrike.

Dag 4 och 5
Fredag morgon kom och vi satte oss i Stephans fullastade skåpbil och började beta av milen ner till Oskarshamn. På vägen stannade vi och provianterade lite gott käk inför resan och jag har nog aldrig handlat en dyrare matkasse för två man i två dagar. Stephan visade sig vara lika duktig på att handla mat som när det gäller att handla fiskeprylar. 1295:- gick kalaset lös på.

Väl framme vid sjön blev det snack om karpfiske, karpfiske och karpfiske innan lottningen ägde rum ute på en av sjöns uddar. Vi fick en ganska sen lott och övergav platsen där största fisken fångades för en lite mer bekväm plats i Ögöl.

Kvällen kom och grillen tändes som vanligt, efter att de sista glöderna slocknat var det två trötta herrar som kröp till kojs. Sömn var bådas största prioritering denna helgen och det skulle vi få massor utav.

Lördag morgon är totalt händelselös för oss och lika glada var vi för det. Väl utsövda äter vi en kunglig frukost. Stephan beger sig för att snacka med alla runt sjöarna och jag kryper in i bivvyn för att läsa klart Hutchieboken som jag hållit på med riktigt länge.

Under eftermiddagen drar ett åskoväder i kontinentalklass in över de Småländska skogarna och den ena blixten avlöser den andra ackompanjerade av ett ordentligt mullrande och regnet vräker ner. Boken avslutas och jag vill påstå att Hutchie har skrivit något av de bästa böcker jag läst. Andra halvan av tävlingen är lika lugn som den första halvan för vår del.

Dag 6
På söndags förmiddag är det dags för prisutdelning och tävlingens sponsorer har skänkt en del fina priser. Stephan har slagit på stort och prislådan han hade med sig fick köras med kärra från bilen. Palle och Pelle har även en del fina priser som de själva fixat fram till tävlingen.

Resultatlista
1: Johan Fager och Sven Wende, Team SBS. 7,630 kilo
2: Peter Jakobsson och Lasse Hansson, Team Carpstarsgrevarna. 7,439 kilo.
3: Staffan Berg och Johan Lembren, Team Sharper Carper. 5,940 kilo.
4: Tony Edmundsson och Erik Karlsson, Team SBS 1. 5,630 kilo
5: Krister Lundgren och Robert Österlund, Team SK-ÅL 1. 5,400 kilo
6: Anders Karlsson och Anders Reutermo, Team Gorilla. 5,140 kilo
Tävlingens största fisk fångades av Staffan Berg och dess vikt var 5,940 kilo.

Bilder från prisutdelningen

rejset

reset_2

rejset_3

rejset_4

rejset_5

rejset_6

rejset_7

rejset_8

rejset_9

rejset_10

rejset_11

rejset_12