Premiärblankning och snabb revansch!

Tiden har gått snabbt och temadagen hos Hammarsjöns Sportfiske, islossning och snöstormar har avklarats, men nu har det äntligen skett. Premiären är avklarad och likaså är årets första karp landad. Dock skulle det dröja till efter premiärfisket med premiärkarpen…

Årets första karpfiske förlades i Stubbetorpssjön och förhoppningarna på en lyckad premiär var höga. Fisken uteblev men i det stora var det både mycket trevligt och lyckat. Ronnie satt redan bakom spöna sedan fredagen när jag anlände i lördags förmiddag. Glatt kunde jag konstatera att den platsen jag ville testa var ledig och jag stannade till för att hälsa och se hur fisket gått det gångna dygnet. Efter en lång pratstund som blev allt längre så bestämde jag mig för att plocka upp prylarna på ett närliggande swim efter en invit från Ronnie. Den soliga platsen i lä byttes mot ett oprövat kort, grillad korv, ett par öl och en trevlig ”social”. Som god värd bjöd också Ronnie på en vacker fisk som jag fick nöjet att håva och fota. I bland är det viktigt att släppa fokuset och bara njuta och detta var ett sådant tillfälle.

Väl tillbaka på jobbet under måndagen kunde jag konstatera att väderprognosen lovade rekordvärme under måndagen och det var inte svårt att konstatera att SMHI hade rätt. Direkt efter jobbet vid 16 tiden styrdes bilen mot Mönsterås och Stecedammen, magkänslan sa att det var superläge för lite sol och en karp som gick i samma tankar som mig. Efter de dryga 8 milen i bilen var jag framme vid Stecedammen vid 17 tiden och 30 minuter senare var allt riggat och klart. Några Catalyst boilies och några små skopor pellets i samma smak följde efter mina vita Fruit Zing pop-ups ut i vattnet.

Jag han precis avsluta min medhavda baguette vid 18.30 tiden och dra på mig en hoodie för vinden innan det högra spöts larm signalerade att även en fisk tagit picknick samtidigt som jag avslutat min. Linan reste sig mot vassen i biofiltret jag fiskade intill och det bugade lovande i spöt. Samtidigt som det grunda vattnet fylldes av virvlar så tyckte jag mig kunna avgöra att det var en fjällkarp som kämpade i andra änden av linan. Så fel jag hade när en fet spegelkarp gled över håvgarnet. När jag lyfte upp fisken på mattan blev jag förvånad över vikten på fisken, men den breda ryggen och den feta buken förklarade väl vikten när jag krokat av fisken och vände ut den ur håven. Vågen visade 11,1 kilo och jag utbrast i ett glädjetjut innan jag ringde Tomas för lite fotohjälp.

Vid 19.45 rullade bilen från dammen och jag kunde få en stunds kvällsmys med tjejen när jag kom hem en timma senare. I bland är det viktigare att vara på rätt plats på rätt tid än att lägga oändligt med tid på fel plats och fel tillfälle. Min lärdom från kvällen blev att alltid lita på magkänslan…