Ibland så maskar man…

Den kommande helgen är planen att spendera två fiskedagar ute vid kusten. Gäddfiske är ju alltid en möjlighet, men jag tänkte ge mig på att testa lite Sikfiske också eventuellt. På vissa platser går Siken in tidigt och i stället för att stå timtal och dunka en jerk i jakten på en Gädda skulle det vara skönt att mysa ner sig i stolen bakom parasollet och sitta och spana på några feederspön. Så här års är ju allt fiske bättre än inget fiske alls.

För att meta Sik går det åt lite mask, vilket jag planerade att köpa. Piece of cake trodde jag, men det var fel. Riktigt så lätt visade det sig att det inte var. Av de jag ringt och kollat med har ingen mask hemma. Surt! Nu får jag ta min onda rygg och försöka gräva upp ett gäng. Som tur är så vet jag ett bra ställe där en 50 maskar borde gå fort att få fram. Så i morgon blir det en runda till ÖoB för att köpa in en spade och efter det ska jag iväg på maskjakt. Jag hoppas verkligen att ryggen pallar med det. Nu har jag ju maskat hela veckan med att få det gjort så i morgon är sista chansen…

Tills det mesta specimenfisket drar igång fram på vårkanten så kommer jag beställa hem 1 liter mask och 1 liter maggots. Det känns lite fattigt att sakna något man behöver, men också uppfriskande. Jag minns inte sist jag grävde mask. Vem vet, kanske är det riktigt kul. Eller inte…

Postat av Fredrik – Fredrik@mangotsson.se