Fem snabba!

Fem snabba denna gången blir fem bilder med lite mer text, varje bild har en historia, inte sant? Detta är ett gäng bilder från det gångna året och en ganska så rolig bild från 2013 som kom med. Jag tycker detta är ganska roliga inlägg att göra eftersom bilder som annars inte kommit upp på bloggen kommer upp här och en del bilder som varit med får sin histora berättade.

 

20150111-silvertejp

Först ut får bli denna bilden från juni 2013! När jag, Anton, Kristoffer och Logan hade en ganska magisk helgs fiske i Stubbetorp med tre 15+ fiskar landade och en lång rad 10-kilosar så samlades vi en kväll för att grilla och ha en social stund. Myggen och knotten ville verkligen också delta i vår lilla ”social” och en av herrarna i sällskapet uppskattade inte de objudna gästernas attaker i jakten på hans smaskiga blod. Nöden har ingen lag och silvertejpen åkte fram med orden att jag hatar mygg! Detta verkade vara ett bra sätt att slippa få myggbett genom strumporna och det bjöd oss andra i gänget på ett ganska gott skratt. Kanske att Fox, Trakker, Jrc eller något annat företag tar upp denna beklädnad i sin range av karpfiskeprylar.

 

20150111-ready-pvabags-mangotsson

Under mina fiskepass så spenderar jag gärna en hel del tid spanandes efter fisk, scoutar nya swim och studerar vad fisken sysslar med, inte minst gillar jag att smyga iväg på en stalkingtur då och då. Detta är mitt sätt för att snabbt kunna få ut mina tackel på sina spots igen när jag kommer tillbaks till mitt ”bivvyswim”. Varje gång jag vevar in mina spön så har jag nya tafsar med pva sticks monterade redo, om jag nu använder sticks. Spöna görs i ordning för utlägg och jag kan snabbt börja fiska igen när jag återvänder. Regnar det tar jag oftast en zip lock påse runt tafsarna och på så sätt klarar sig bagarna. Detta är ett bra sätt för att spara en hel del tid och få ha krokbetena i sjön så mycket som möjligt under de hetare perioderna.

 

20150111-ytkarp-mangotsson

Denna bilden har väl ingen egentlig historia, men det är alltid lika kul de första veckorna på våren då karparna kan vara ganska naiva och verkar ha glömt alla sina lärdomar från tiden innan isen la sig. Ofta kan man få fiskar att äta ganska frenetiskt på ytan under soliga och varma dagar och detta var en sådan dag. Jag fick upp inte mer än fyra karpar som åt som om den sista stunden var kommen. Eftersom det inte var någon större fisk inne och åt så la jag ner spöet och plockade fram kameran och brände av ett gäng bilder. Ingen blev speciellt bra och till i år har jag utrustat mig med ett 55 – 300 mm objektiv för att kunna få bättre bilder på just händelser som denna. Vi får se om jag lyckas.

 

20150111-alm-mangotsson

Bonusfiskar har ofta varit ett hett debatterat ämne bland karpfiskare, räknas de eller inte, blir man glad eller inte, man fiskar ju karp och fångar något annat. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig i frågan för jag blir ganska glad när fina fiskar som inte är karp kliver på. Detta är en typisk sådan bild då denna fisken fångades under ett fiske som inte var riktat efter att få denna kisse. Den bjöd på en fantastisk fight och jag hade mycket kul när den skulle in. Jag blev glad och fisken fick vara modell för en stund.

 

20150111-spon-mangotsson

Jag är ingen duktig fotograf och kommer nog aldrig bli det men denna bilden med lång slutaretid är jag ganska nöjd med, jag tycker den ger mig en härlig känsla om vad karpfiskets väntan handlar om. I alla fall för mig och jag älskar denna bilden som togs under 2014 års sommarsittning i Kroppkärr. Kanske borde gå en kurs i foto så man får ut lite mer av sin ”dötid” bakom spöna….