Doggystyle!

I går kväll var jag och Magnus nere vid Risse för ett kvällspass efter gölens karpar. Med oss hade vi vars en hink med Doggy och ytfiske stod på agendan. Vädret var inte optimalt med ett lätt strilande regn och vindbyar, men är man fiskesugen så fiskar man.

Vi började med ett par platser där jag tidigare alltid brukat få upp fisk som äter. På Magnus plats var det stendött, på min plats var det en liten fjällkarp som provsmakade tre av mina Doggybitar innan den beslutade sig för att ge sig av.

Efter en stunds väntande utan resultat såg andra sidan av sjön mycket inbjudande ut. Vi plockade ihop prylarna och började promenera runt viken. Väl på plats hittade vi ett par trevliga platser som jag inte fiskat så mycket tidigare. Ut med lite Doggy och så väntade vi. Ganska omgående fick vi upp fisk. Magnus hade ett riktigt rally med ätande fisk på sin plats, men på min var det bara en fisk som simmade runt och tog en bit här och en bit där. När vi hade väntat strax över en timma så kunde jag kroka en fisk, den bjöd upp till en härlig åktur i näckrosorna där ett hopp var drillningens höjdpunkt. Karparna i Risse slåss verkligen och spöt fick jobba hårt. När väl fisken var i håven så tog vi ett par snabba bilder innan den fick återgå till sjön och förhoppningsvis äta upp sig lite.

risse_07_20_f

Jag plockade ihop mina prylar och gav Magnus mer utrymme att fånga en fisk. Även om han tidigare mest matat fiskarna så var han fullt bestämd att han skulle ha en karp i håven. Det dröjde en stund men i slutminuten var det äntligen en fisk som slöt läpparna om hans Doggy och nu blev det åka av i grönsakerna. Efter en kort drillning och några foton kunde vi sätta oss i bilen och bege oss hemmåt, nöjda båda två.

risse_07_20_m