Boilieprovning

Under torsdagskvällen hade jag och Pär Slättengren en liten boilieprovning nere i mitt fiskeförråd. Nu var det ju inte riktigt bara boilies som avdoftades och inspekterades under kvällen, det blev en hel del flaskor med dofter, dipp och annat smått och gott som inspekterades också. Vi fyllde upp bordet mad alla de produkter som vi var nyfikna på och betade oss igenom en hel del spännande saker.

boilieprovning_1
Först ut var en Stick-mix från Mainline Baits. High Imact Activated Nut Mix. en riktigt matig och grov blandning fylld med nötter och andra godsaker. Helt klart något som kommer få plats i pva-påsarna under året och kanske även i en Method Mix.

boilieprovning_2
När alla ”mäsken” var avklarade gav vi oss på lite Pop-Ups burkar. Först ut var denna säregna variant som även den var från Mainline.

boilieprovning_3

Redan när jag öppnade burken så grinade pär illa av doften. I samma veva som jag blev fråntagen ansvaret som förstesniffare så fick Pär namnet ”SnyggPär” att bära med sig hem.

boilieprovning_4
High Visual Indian Spice Pop-Ups med en riktigt skrikig grön färg sticker garanterat ut när fisken inte är så lättflirtad i mäskplatsen.!

boilieprovning_5
Nu var det Pärs tur att välja och han gick raka vägen på Red Fish boilies från Dynamite Baits, De fick tummen upp och alla boilies från Dynamite hade en bra konsistens med mycket mat i sig. Känns lovande…

boilieprovning_6
Nu var det dags för lite smarrigare saker, Pär plockade fram en Mainline produkt, Active Ade particle and pellet syrup med smaken Condenced Coconut Milk och det började dofta lite trevligare nere i källaren. Denna kommer med all säkerhet att användas flitigt tillsammans med mina The Cell boilies under året.

boilieprovning_7

Nu kunde vi återgå till boilie påsarna och en hel del från både Mainline och Dynamite Baits sniffades på. Sist ut för dagen var Savoury Spice från Dynamite Baits. Dessa fick tummen upp och vi får se vad de kn åstadkomma under året.