Äntligen karpfiske!

Nu har jag fiskat första passet för i år! Med humöret på topp så sates det av mot vattnet och det tog inte lång tid innan alla prylar var uppe, tacklen utkastade och mäsket var på plats. Då tittade Per förbi och pratade en stund. När mörkret var på ingång så började han att röra sig hemåt, eller som han sa till den som skulle frysa hela natten, hem till värmen. Nu var det bara av vänta på att karpen skulle komma. Mörkret kom och jag kröp ner i sovsäcken för att hålla värmen och sova min första natt i bivvyn i år.

Jag vaknade tidigt nästa morgon med besvikelsen att det regnade. Så det enda man kunde göra var att hoppas på att det skulle avta. Regnet dog ut och jag tycke mig kunna se lite rörelser under ytan. Spänt satt jag och väntade, och väntade och väntade. Men ingen karp var hungrig idag. Några timmar senare så drog jag mig hemåt.

Väl hemma så packade jag upp de beten som jag köpt av Fredde. Så nu har man ca 30 kg nya beten och 10 nya popup burkar. Självklart luktade man en extra gång på alla.

Så slutade mitt första fiskepass för i år, men kanske ska man ut nästa helg också.

Postat av Johannes – Johannes@mangotsson.se