Om

Om bloggen
Jag har alltid tyckt om att berätta, förmedla och dela upplevelser, kunskap och erfarenheter. Först startades en webbsida (karpfiske.se) där jag skrev om mitt karpfiske och upplevelser kring det. När den växte sig för stor och populär för att jag skulle hinna och orka med den flyttades den. Nu ligger allt material från den på SvensktMete.se där modern administrering och bättre teknik underlättar för mig och ger läsare och besökare en bättre produkt.

Bloggen är som en dagbok över mitt fiske, mycket för min skull men även för att jag vill dela med mig. allt det material som inte passar in i SvensktMetes format hamnar här.

Om mig
Jag är en 81:a, uppvuxen i Nybro, Småland. Mina nära och kära tycker nog att jag fiskar alldeles för mycket, själv skulle jag vilja bosätta mig vid en sjö.

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för fiske. När min fem år äldre bror började meta var det helt naturligt att jag också föll in på den banan.

1993 började jag meta braxen, sutare, sarv och det mesta som simmar runt om Nybro. Det fanns många specimenfiskare att se upp till som inspirerade och bjöd på mycket kunskap. Under årens lopp har jag fiskat efter de flesta metefiskarna. Allt eftersom tiden gått har jag inriktat mig mer och mer på karpfiske till att övergå till att uteslutande meta karp sedan 2004.

Jag har ett stort sug efter att testa nya vatten som har tagit mig till många vatten i Sverige, från Kropkärr i karlstad till Östra Dammen i Malmö. Utlandsfiske har också hunnits med, men det ser jag mer som en belöning och semester för hårt slit på hemmaplan. Det är Karpfisket i Sverige som jag brinner för.

 

drill_montana

 

Spotted Fin

Arkiv